Nieuws

Buy & Build strategie voor uw bedrijf geschikt?

Arena Corporate Finance adviseert een buy and build strategie aan ondernemers die een onderneming met een schaalbaar businessmodel hebben. Of bijvoorbeeld sneller een groter bereik in hun markt of segment willen hebben.

Hiermee wordt bedoeld dat extra schaalgrootte voor deze onderneming bovengemiddeld voordelig uitpakt. Bijvoorbeeld omdat cross-selling dan mogelijk wordt tussen het samenvoegen van de bedrijven, wat tot een snelle(re) omzetgroei leidt. Een ander voordeel kan zijn dat zo’n bedrijf bijvoorbeeld een bepaalde technologie met een grotere schaal sneller kan uitrollen. Of dat er andere mogelijkheden ontstaan om kosten te besparen. Buy and build is dan een middel om de onderneming sneller van deze voordelen te kunnen laten profiteren, en daardoor een betere en meer succesvolle onderneming te worden.

In de beginfase dient met name met groeikapitaal als hulpmiddel het aan te kopen bedrijf te financieren. Vervolgens wordt de kennis en expertise van beide bedrijven geconcretiseerd en wordt het uitrollen van de visie en het bouwen van een grotere organisatie vaak als zeer waardevol ervaren. Zeker op het moment dat de organisatie de in de toekomst verwachte schaalgrootte gaat bereiken die tot op heden nog niet is gerealiseerd.

Als u denkt dat uw bedrijf snellere en grotere stappen kan maken dan nu het geval is dan kan het helpen hier een strategie op te maken en uit te voeren. Het is wel raadzaam om vooraf het plan goed uitgewerkt te hebben zodat u voor zo min mogelijk verrassingen komt te staan.

Meer weten? mail of bel of 06-4660 7930