Nieuws

De vragen die de bank aan je stelt bij Bijzonder Beheer

Wanneer uw bedrijf niet aan de verplichtingen van de bank dreigt te kunnen voldoen, wordt deze overgedragen aan de afdeling Bijzonder Beheer. Om goed uit een Bijzonder Beheer-traject te komen is het belangrijk dat je goed bent voorbereid!

Om goed beslagen ten ijs te komen is het belangrijk om je voorafgaand aan het eerste gesprek met Bijzonder Beheer te verdiepen. Gesprekken gaan veelal niet primair over de cijfers. Een (goede) Bijzonder Beheerbankier probeert er vooral achter te komen hoe de onderneming strategisch is gepositioneerd en wordt aangestuurd. En vervolgens probeert hij samen met de ondernemer naar oplossingen te zoeken zodat het bedrijf weer snel gezond wordt.

Vaak lukt dit de ondernemer niet alleen en kan iemand helpen die het bankjargon kent en oplossingsgericht werkt. Wees als ondernemer kritisch bij het inschakelen van een adviseur. Cruciaal zijn relevante referenties en branchekennis. De vuistregel: wees net zo kritisch over het inschakelen van een adviseur als over het kiezen van een leverancier. Immers, je hebt hen allebei hard nodig en je moet hen allebei betalen.