Nieuws

Overleven in deze coronacrisis: Wat is je strategie?

Arena Corporate Finance is een specialist in bijzonder beheer &  recovery. Wij helpen u, zeker ook nu en blijven maatwerk leveren.

Dat er een nieuwe crisis zou komen was wel duidelijk maar hoe die naar buiten zou komen wisten we niet. Door de huidige crisis zijn een aantal sectoren keihard tot stilstand gekomen. Het is makkelijk om dan te zeggen je had meer reserves moeten opbouwen in goede tijden. Ik denk dat een hoop bedrijven dat ook hebben gedaan. Maar door de Coronacrisis wordt op iedere ondernemer een beroep op zijn/haar creativiteit gedaan, hoe nu verder te gaan. Los van de kosten die doorlopen, niet iedereen krijgt een vergoeding van de overheid, moet je kijken naar jouw businessmodel. Waar moet ik veranderen als ik naar mijn branche kijk?

In de huidige fase van de crisis is het natuurlijk belangrijk ervoor te zorgen dat jouw organisatie de periode van omzetdaling financieel kan overbruggen. Anderzijds is het te adviseren voorbereid te zijn op een scenario waarin de onderneming, of een juridisch zelfstandig deel van de onderneming, mogelijk zal failleren.

We kunnen niet anders dan er rekening mee houden dat de door de overheid aangekondigde maatregelen voor diverse bedrijven op de lange duur niet afdoende zijn. Het is een reële verwachting dat er de komende maanden meerdere faillissementen zullen volgen.

Het nut en de noodzaak van de te treffen maatregelen zijn altijd afhankelijk van de specifieke situatie en zullen per individuele onderneming verschillen. Kortom, het blijft altijd maatwerk.

Meer weten? Mail of bel mij voor een vrijblijvende afspraak.