Nieuws

Twee tips voor een succesvolle financieringsaanvraag

Het financieringslandschap is vandaag de dag is enorm uitgebreid ten opzichte van een paar jaar geleden. Voor de crisis bepaalden vooral de banken de markt. Tegenwoordig is er veel meer alternatief aanbod van financieringsproducten. Hieronder geef ik twee tips om de slagingskans van financieringsaanvragen te vergroten.

  1. Bedrijfsfinancieringen zijn anno 2018 maatwerk. Laat je bijstaan.

Het is belangrijk dat je als ondernemer in een vroeg stadium vaststelt wat je investeringsbehoefte is, hoeveel geld je nodig hebt en bij welke partijen je dat het best kan onderbrengen. Vaak is een stapeling van producten van verschillende aanbieders de beste oplossing. Laat je bijstaan door een adviseur die het financieringslandschap goed kent.

  1. Wek vertrouwen met een goede financieringsaanvraag.

De financieringsaanvraag is eigenlijk het totale dossier dat naar geldverstrekker of de bank toe moet om financiering te krijgen. In die aanvraag vind je veel statische gegevens zoals financiƫle resultaten van de afgelopen periode. Verder staat er in wat de kwaliteit van je bedrijf is. In welke branche ben je actief? Hoe zijn de bedrijfsprocessen georganiseerd? Hoe is het personeel georganiseerd? Die gegevens vormen samen de perfecte financieringsaanvraag die je nodig hebt om vertrouwen van financiers te wekken, zodat je uiteindelijk die lening of financiering aangeboden krijgt.